Kuřecí čína jako od číňana

Ingredience:

500g kuřecí prsní řízek,2 lžičky kari,1 lžička solamyl,červená paprika ,mrkev,čínské zelí 3-4 listy tvrdší část,porek,popřípadě žampiony. Omáčka:1 lžíce ocet,200 ml studená vody,2 lžíce sójová omáčka,2 lžičky cukr krupice,2 lžičky solamyl - popřípadě dochutíme: pepř, sůl (do omáčky můžem přidat i ústřicovou omáčku 1 lžíci, dodá tomu výraznější chuť kdo nemá nemusí)

Postup:

Zeleninu nakrájíme na nudličky (papriku,mrkev,zelí,)(porek na kolečka) zprudka opékáme na rozpáleném oleji, jen krátce aby mrkev křupala, přidáme houby. V hrnečku si rozmícháme suroviny na omáčku - solamyl s cukrem, octem, sójovou omáčkou a vodou. Důkladně rozkvedláme, pak přilijeme k lehce orestované zelenině a promícháváme, dokud omáčka nezhoustne.Pokud by byla omáčka příliš hustá, přilijeme vodu nebo naopak. Když bude moc řídká , rozkvedláme ještě trochu solamylu s trochou vody a přimícháme. Kuřecí plátky posypeme kari kořením,1 lžičkou solamylem, pepřem a promícháme. Na jiné pánvi zprudka osmažíme do červena přidáme hotovou omáčku se zeleninou a prohřejeme a je hotovo.Podáváme k rýži nebo čínské nudle no kdo co má rád přeji dobrou chuť.