Voňavé krůtí plátky s přírodní šťávou

 

Ingredience:

4 plátky z krůtích prsou
2 lžíce hladké mouky
horký vývar nebo voda

na marinádu:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce pomerančové šťávy
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky černého pepře
1 lžička třtinového cukru
na špičku nože sušeného rozmarýnu
na špičku nože sušeného estragonu
na špičku nože kurkumy
na špičku nože sušené máty (mátového čaje)
sůl

Postup:

Suroviny na marinádu vložíme do olivového oleje a dobře prošleháme. 
Plátky masa osolíme a potřeme marinádou. Vložíme na rozpálenou suchou pánev a opečeme z obou stran dohněda. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a výpek zasypeme moukou. Prosmahneme, zalijeme horkým vývarem nebo i vodou do hustoty řidší omáčky.
Vrátíme plátky masa, snížíme teplotu na minimum a prováříme 30 minut. Průběžně mícháme a doléváme horkou vodu.
Šťávu k přelévání masa dochutíme solí, pepřem a pomerančovou šťávou.

převzato z toprecepty.cz