Králík podle chalupářským receptů

 

Ingredience:

1 větší králík + 4 králičí stehna
3 cibule, celý kmín, sůl, čerstvý mletý pepř, 2 bobkové listytymián, nové koření
2-3 zelené papriky, 4rajčátka, 

Na marinádu :
150 ml oleje, 250-300 ml červeného vína, 1 PL worcesteru, 1 PL sojové omáčky, 2 PL plnotučné hořčice, 1ČL sladké papriky, 2 PL čerstvého strouhaného křenu

Postup:

Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme, stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou promíchanou marinádou a necháme takto naloženého králíka do druhého dne uležet. Na druhý den pak králíka poklademe ještě plátky cibule, kousky rajčátek, paprik, přidáme koření a přiklopený pekáč s králíkem dáme péci do předehřáté trouby. Podléváme po celou dobu pečení jen marinádou. Ke konci pečeme králíka již odklopeného, chceme-li mít více šťávy, podlijeme ještě vývarem a dopečeme do zlatova. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

převzato z toprecepty.cz