Čertovská králičí pochoutka

 

Ingredience:

500 g vykostěného králíka (měla jsem 2 hřbety)
-ale dá se použít krůtí, kuřecí i vepřové maso
pórek (asi 15cm dlouhý)
100 g anglické slaniny
1 lžíce sádla
2 malé feferonky
pikantní ostrá klobása
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 velké brambory
1 lečo
Sůl

Postup:

Nejdříve si předchystáme: 
- maso, brambory a klobásku si nakrájíme a maso posolíme.
Na pánvi na sádle osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka pokrájený pórek a feferonky. 
Chvíli dusíme, přidáme mletou papriku a hned podlijeme sklenkou vody.
Až vše začne vařit, přidáme maso, brambory a hořčici a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
Přidáme klobásu, lečo, případně dolijeme vodu, aby bylo dost šťávy, pokud je třeba, dosolíme a dáme do trouby již odkryté dopéct.
Příloha: brambory šťouchané i opékané, knedlík nebo jen chleba, okurek, pivo

převzato z toprecepty.cz