Bramborová roláda

 

Ingredience:

1 sáček bramborového těsta nebo domácí, 400g kuřecího junioru nebo co kdo rád do plněných knedlíků, 1 větší cibule, asi 1-2 čajové lžičky Harmonie chuti

Postup:

Bramborové těsto si připravíme dle návodu na obalu. Když je těsto hotové, tak ho rozválíme na pomoučeném vále na placku asi 0,5cm vysokou (krásně se s ním pracuje, netrhá se) a potřeme nádivkou.

Nádivka: Tu si připravíme tak, že salám a cibulku nasekáme najemno a na oleji osmahneme cibulku (e. sporák na č.4) a když začíná zlátnout, tak přihodíme salám. Společně trochu osmahneme a dochutíme Harmonií chuti.

Poté placku s nádivkou srolujeme jako roládu a překulíme na čistou utěrku (bez aviváže), do které roládu zamotáme, kraje svážeme nití jako do bombonku a dáme vařit do velkého pekáče 15 minut z každé strany. Po uvaření roládu krájíme na knedlíčky a podáváme se špenátem a kdo má rád, tak ještě s dozlatova osmaženou cibulkou.

převzato z toprecepty.cz