Hovězí na zázvoru a česneku

Ingredience:

Suroviny: Hovězí přední, nebo kližka 800g, olej (sádlo) 3 lžíce, cibule větší 2 ks, česnek 5 větších stroužků + 1 stroužek při prováření, zázvor čerstvý kus velký asi 2cm + kousek při prováření, rajčatový protlak 3 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce (nemusí být), sůl, pepř ml. bílý 1/2 lžičky, voda na podlití, mouka hladká na zahuštění, olej na jíšku 1 lžíce.

Postup:

Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme do růžova.
Mezitím si nakrájíme maso na větší kostky a oloupaný česnek a zázvor na plátky.
Na růžovou cibuli přidáme maso a orestujeme, pak přidáme zázvor, česnek, rajč.protlak a zbylou cibuli. Vše ještě osmahneme a zalijeme horkou vodou (do výšky masa). Osolíme, opepříme, přidáme sojovou omáčku, přiklopíme pokličkou a necháme dusit do poloměkka. Dle potřeby podléváme trochou vody.
Poloměkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou(nebo moukou rozmíchanou ve vodě) a necháme asi 10 min provařit. Pak přidáme maso, jeden stroužek česneku na plátky a kousek zázvoru najemno a necháme ještě asi 15 - 20 min. (dle tuhosti masa) pomalu provářet. Občas zamícháme a dle potřeby dosolíme.
Jako příloha se hodí brambory, knedlíky, těstoviny, rýže,špenát

Převzato z mimibazaru.cz