Barevný guláš

 

Ingredience:

- 1kg hovězí kližky
- 3 velké cibule
olej
- 1dcl červeného vína
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička grilovacího koření
- 2 chilli papričky
- 1 masox
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 červená paprika či kapie
- 2 jarní cibulky s natí
- 1 lžíce hladké mouky

Postup:

Maso odblaníme a nakrájíme na stejné kousky, cibuli oloupene a nakrájíme na větší kostky cca 1x1cm. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření. Necháme na prudkém ohni maso zatáhnout, oheň ztlumíme a nepřikryté dále dusíme ve vlastní šťávě až skoro do připálení. Pozor, tento okamžik je velmi zrádný, opravdu jen SKORO :).
V tomto okamžiku přidáme mletou papriku, promícháme, jen aby se rozpustila v tuku a ihned zalijeme červené víno, krátce necháme provařit, aby se odpařil alkohol. Přidáme vodou do úrovně masa, nadrobený masox, majoránku, nasekané (čerstvé) či rozdrobené (sušené) chili papričky, oloupaný česnek nakrájený na plátky (já používám sušené plátky, hezky drží tvar), kečup a papriku nakrájenou na malé kostičky 0,5x0,5cm. Dusíme za občasného zamíchání přikryté doměkka. Ke konci přidáme nasekanou cibulovou nať a lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a krátce provaříme...

převzato z toprecepty.cz