Slané majolkové koláčky

Ingredience:

 

 

Na těsto:
1/2 hrnku mléka
3 PL majlolky
2 KL soli
1 KL cukru krupičky
2 hrnky hladké mouky
1 PL slunečnicových semínek
1 KL celého máku
1/2 kostky droždí(21g)
Na náplň:
110 g jihočeské nivy s modrou plísní
200 g měkkého tvarohu
1 bílek
1/2 červené kapie

Na ozdobu:
1 žloutek rozmíchaný s 1 PL oleje
150-200 g salámu,klobásky(já použila pikantní kabanos)
150 g eidamu

Postup:

 

Do pekárny naložíme suroviny na těsto, tak jak jsou po sobě napsané a zapneme program Těsto-hnětení a kynutí bez pečení.
Na náplň si namícháme tvaroh s na jemném struhadle nastrouhanou nivou, na drobné kostičky nakrájenou kapií a vyklepnutým bílkem.
Vykynuté těsto přendáme do mísy, polévkovou lžící vykrajujeme kousky a klademe na hladkou moukou poprášený vál. Pak každý kousek prsty roztáhneme do koláčkovitého tvaru, poklademe náplní(1 vrchovatá kávová lžička)zabalíme do uzlíku-viz foto a uzlíkem dospod klademe na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout. Potom do středu každého koláčku vytlačíme nejlépe vajíčkem důlek, potřeme rozšlehaným žloutkem s olejem, důlek naplníme na jemném struhadle nastrouhanou uzeninou, posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným eidamem a dáme do předehřáté trouby na 12 minut upéct při teplotě 150 stupňů