Jemný jablečný závin bez kynutí

Ingredience:

10 jablek
300 g hladké mouky
1/2 kostky Omegy
špetka soli
25 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
150 ml mléka
1 vejce na potření
strouhanka, skořice, rozinky, vanilkový cukr  

Postup:

Nejprve si připravíme kvásek z trochy teplého mléka, droždí a lžičky cukru. 
Do mouky uděláme důlek, vlijeme kvásek, přidáme špetku soli, Omegu nastrouhanou na hrubém struhadle a zbytek teplého mléka. Vše propracujeme na vláčné těsto, které hned (bez kynutí) rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme obdélník, posypeme strouhankou, po celé ploše navrstvíme jablka, posypeme rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Rohy těsta přehneme dovnitř a srolujeme. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180° do zezlátnutí, asi 15 minut.

     

Převzato z toprecepty.cz