Broskvový koláč se šlehačkou

Ingredience:

Těsto: 4vejce, 200g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 200ml oleje, 200ml studené vody, 250g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva.

Náplň: 2plechovky broskvového kompotu (jeden má 240g), pomerančový džus, 10lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2,5 vanilkových pudinků v prášku.

Šlehačka: 500ml šlehačky, nebo smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 1 ztužovač (já použila Smeta-fix, foto), 30 kulatých piškotů, trochu džusu s rumem a čokoládová tyčinka kaštany.

Postup:
Těsto: Vejce s cukrem ušleháme. Vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný hluboký plech a upečeme dorůžova při teplotě 190 stupňů asi 30 minut.
Necháme vychladnout.

Náplň: Kompoty scedíme a broskve necháme okapat. Pak je nakrájíme na malé kostičky a dáme stranou.
Šťávu z obou kompotů dáme do odměrky a do jednoho litru doplníme pomerančovým džusem. Dáme vařit do kastrolku, přidáme cukr, a vanilkové pudinky.
Uvaříme hustou kaši. Do této husté kaše dáme nakrájené broskve a opatrně nalijeme na vychladlý piškot - rozetřeme po celém plechu.
Dáme ztuhnout do ledničky.

Šlehačka: Šlehačku, nebo smetanu ušleháme s vanil. cukry a se ztužovačem do tuha.
Rovnoměrně natřeme na ztuhlý puding. Do mísy si nalijeme trochu džusu s rumem a každý kulatý piškot v něm namočíme. A položíme na šlehačku. Tyčinku kaštany nastrouháme po celém plechu a necháme ztuhnout v lednici.
Pak krájíme tak, aby každý kousek měl uprostřed piškot