Ořechová roláda s karamelovým krémem

 

Ingredience:

4 vejce, 80 g nastrouhaný ořechů, 80 g mletého cukru, 1 lžíce oleje 
Krém: 1 smetana na šlehání, 2 lžíce cukru krystal, 50 g másla, ořechy na obalení

Postup:

Den předem si uvaříme krém: 
2 lžíce cukru v kastrolku se silnějším dnem necháme zkaramelizovat, stahujeme z ohně, zalijeme šlehačkou. Vrátíme na oheň a za stálého míchání rozvaříme zatuhlého karamel Ode dna. Nevadí Když Zůstaň kousky, časem se rozpustí. Převařenou Smetany uložíme do chladu, nejlépe do rána. Pak Smetany slehne a do napůl vyšlehané přidáváme po kousky změklé, nikoliv tekuté máslo. Vyšleháme do pevného krému. Na roládu ušleháme Bílka se špetkou soli do hustého sníh, postupně přidáme cukr a žloutky, nakonec vmícháme ořechy. Pečeme na pečící papíru ve vyhrajete troubě na 180 ° C asi 6-8 min, až povrch zrůžoví a nelepí. Necháme vychladnout, netřeba rolovat, těsto je velmi tenké a pružné.Vychladlo placku potřeme krémem, zarolujeme, povrch potřeme krémem a obalíme ořechy. 

převzato z toprecepty.cz