Jahodové řezy
Ingredience:
TĚSTO: 100 ml oleje 200g ml. cukru 100 ml horké vody 1 vanil. cukr 1 prášek do pečiva 100 g polohr. mouky 100 g hl. mouky 4 vejce KRÉM: 750 g jahod (črstvé, mražené, dřeň) já měla i ostružiny, proto tmavá barva krému 3 jahodové pudinky 2 tvarohy 200 ml vody ŽELATINA: 400 ML ŠŤÁVY 1 pudink nebo 2 červené želatiny na dort (to mám vyzkoušené!)
Postup:
ŽLOUTKY, CUKR, VANILKOVÝ CUKR UTŘEME DO PĚNY, POSTUPNĚ PŘIDÁME VODU, OLEJ, MOUKU S PRÁŠKEM DO PEČIVA, NAKONEC VMÍCHÁME TUHÝ SNÍH Z BÍLKŮ. PEČEME V TROUBĚ NA PEČÍCÍM PAPÍŘE NA 170, PODLE TOHO JAK KOMU PEČE TROUBA (ASI 15 - 20 MINUT) UVIDÍTE JAK TO BUDE ZLATAVÉ.
MEZI TÍM PŘIPRAVÍME KRÉM. DO NAMAČKANÝCH JAHOD ( JÁ MĚLA MÁLO JAHOD, TAK JSEM ZAMÍCHALA I OSTRUŽINY) ZAVAŘÍME PUDINKY, ROZMÍCHANÉ S VODOU, OSLADÍME PODLE CHUTI, PO VYCHLADNUTÍ VMÍCHÁME TVAROHY. NANDÁME NA PIŠKOT A ZALIJEME ŽELATINOU.
ŽELATINU PŘIPRAVÍME PODLE POSTUPU NA OBALE.
převzao z mimibazaru.cz