Broskvové červánky

 

Ingredience:

350g hladké mouky
180 g moučkového cukru
220 g másla
2 vejce

Na náplň:
800g tvrdších broskví
700 ml broskvového džusu
2 vanilkové pudinky

Na dokončení:
4 vejce
130 g cukru krystal
1 kelímek (200g) zakysané smetany

Postup:

 

Mouku smícháme s cukrem vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého. 
Plech s vysokým okrajem vyložíme pečícím papírem. Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát velikost plechu. Dáme na papír.
Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto.
Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijema na těsto s broskvemi. Uhladíme a dáme zapéct na 30 minut do vyhřáté trouby na 180°C.
Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Zvlášť ušleháme sníh z bílků. Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení. Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový sníh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut. Dokud sníh nezezlátne. 
Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.

Převzato z toprecepty.cz