Majolkové buchty *****

Ingredience:

 

500g hladké mouky,
1 celé vejce,
80g cukru krupice,
l malá majolka 100ml,
1 kostka droždí,
čtvrt litru vlažného mléka,
špetka soli,

kousek másla na potření buchet

Náplň: povidla, tvaroh nebo mák - co kdo má rád

Postup:

Z mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek.
Do mísy dáme ostatní suroviny, přidáme vzešlý kvásek a dobře propracujeme, až se těsto nelepí. Povrch lehce poprášíme hladkou moukou a přikryté necháme kynout na teplém místě.
Pak lžící vykrajujeme malé kousky, plníme je náplní, dobře uzavřeme a zakulatíme. Skládáme je vedle sebe na dobře vymaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a plech vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi při 170 stupních (podle trouby) 
do zezlátnutí buchet.

Pozn. Vyzkoušeno! S těstem se skvěle pracuje. Zatím nejlepší buchty!!!!!

Převzato z toprecepty.cz