Bratislavské ořechové rohlíčky

Ingredience:

500g hladké mouky, 150g změklého másla, 60g moučkového cukru, 150ml mléka, 1 sáček droždí, 1 vejce, 2 žloutky, citr.kůra, špetka soli. Ořechová náplň - 250g ořechů, 50g drcených piškotů, 4-5 lžic medu, 1 van.cukr, 1 dcl smetany nebo mléka. Můžeme přidat trošku skořice.Někdo přidává jednu lžíci rybízové marmelády.

Postup:

Zpracujeme těsto a necháme ho 1/2 hodiny odpočinout v lednici.\r\nPřipravíme náplň - do hrnce dáme hřát med, smetanu nebo mléko a jeden van. cukr. Do rozehřátého vmícháme drcené piškoty a mleté ořechy, případně další dochucovadla - skořice, marmeládu. Měla by nám vzniknout tvárná hmota. Namáčíme ruce do studené vady a tvarujeme šištičky, které pokládáme na příč na čtverce z vyváleného těsta. Balíme rohlíčky. Necháme 3/4 hodiny na chladnějším místě odpočinout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180 C cca 15 min. Dle velikosti rohlíčků.

převzato z mimibazar.cz