Těstoviny Pomodoro

 

Ingredience:

Množství uvádím jen přibližně, každý uzpůsobí počtu hladových krků:
těstoviny ( špagety, tagliatele, farfalle, penne, zkrátka co kdo má rád ) 
rajčata ( zhruba 2-3 na osobu )
česnek ( cca 2 stroužky )
trochu vývaru
olivový olej
na dokončení : pláteček másla, bazalka, petržel, pepř

Postup:

Rajčata nakrojíme, spaříme horkou vodou a oloupeme. Kdo to chce přesně tak, jak to má být, vyndá střed a nakrájí pouze ty tvrdší části ( mně osobně ten prostředek nevadí )... Mezitím si dáme vařit těstoviny ( nejlepší mi přijdou tagliatele, ale klidně i penne, farfale, fusilli, rigatoni, conchiglie, ap. )
Na olivový olej dáme rozmáčknutý česnek a rajčata, podlijeme trošinkou vývaru ( nejlíp domácí, ale pro hodně vytížené klidně i z kostky ) a cca 2-3 minutky prováříme. Pak vyndáme česnek, rajčata vidličkou rozmačkáme a přidáme máslo, petržel, bazalku, pepř. Ještě minutku prohřejeme a přidáme scezené, okapané těstoviny a jen zlehka 'prohodíme'.... servírujeme, kdo má rád, tak posype zlehka parmazánem, ale nemusí být.

převzato z toprecepty.cz