Maďarský guláš neboli perkelt

 Ingredience:

 1kg hovězího masa, olej, 2 velké cibule , 1pl mleté ​​červené papriky, 2 rajčata nebo 1 konzerva nakrájených loupaných rajčat, 2 papriky, 2PL rajčatového protlaku, 4 stroužky česneku, sůl, MCK, (kdo chce může dát 1 dcl červeného vína)

 Postup:

 Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a smažíme, dokud se nezatáhne, pak přidáme 1pl mleté ​​červené papriky, promícháme, přilijeme trošku vody, cca 1/2 dcl a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Když se šťáva odvar, přilijeme vždy jen po 1/2 dcl vody, protože maso se musí dusit v husté šťávě, jinak by mělo vařenou chuť. Cca po jedné hodině dušení přidáme nakrájená rajčata, nakrájené papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, osolíme, opepříme a dále dusíme. Dusíme, dokud není maso měkké, cca 2 hodiny. Před odstavením přidáme nastrouhané stroužky česneku a kdo chce před posledním sevřením může přidat i 1 dcl červeného vína. Na konci je- li šťávy málo, přidáme vodu kolik myslíme a dochutíme pokud třeba, necháme sevřít.

Převzato z mimibazar.sk