Niva ve slanině a těstíčku

Ingredience:

150 ml mléka, 70 g hladké mouky, sůl, 400 g sýra nivy, 2 lžíce nasekané pažitky, 100 g anglické slaniny v plátcích, olej na smažení, bylinky na ozdobení

Postup:

V miscedůkladně rozšlehete metličkou mléko s moukou na hladké hustější těstíčko. Mírně je osolte (niva je slaná, tak opatrně) a vmíchejte nasekanou pažitku. Nivu rozkrojte na 4 stejněvelké plátky, obalte je anglicou slaninkou a upevněte párátkem. Pak nivu ponořte do těstíčka a dobře ji v něm ze všech stran obalte. Do pánve nalijte olej, který nechte dobře rozehřát. Vkládejte do něj obalenou nivu a smažte dozlatova. Osmažené kousky vyjměte a nechte na papírovém ubrousku okapat od tuku. Potom sýr ozdobte bylinkama. Podávejte s vařenými bramborami.