Panna cotta s lesním ovocem

Ingredience:

250ml smetany ke šlehání(nejlíp čerstvé)200ml mléka,80g cukru,2plátky želatiny

Postup:

Smetanu,mléko a cukr dáme ohřát,želatinu si nastříháme na menší kousky a dáme namočit do vody,stačí aby byla potopená v hlubokém talíří a necháme ji nabobtnat asi 10minut,jakmile smetana skoro vaří stáhneme ji ze sporáku,rukama želatinu vymačkáme a dáme ji do smetany,důkladně rozmícháme,nejlíp metličkou aby se želatina rovnoměrně spojila se smetanou,můžeme nechat chviličku vychladnout anebo lijeme hned do připravených sklenic,dáme ztuhnout do lednice nebo já dávám do mrazáku,tuhnutí trvá dlouho,nekolik hodin...kdežto v mrazáku chvili.............
Smetana je dost sladká,takže nahoru jakmile ji chceme konzumovat si přidáme "omáčku s lesních plodu,tu si připravíme se zamražených jahod,malin atd...které chvili prohřejeme v kastrůlku........
nebo můžeme použít např. čokoládovou či karamelovou polevu..

 

Pozn. převzato z mimibazaru