Lemon Curd - citronový krém

Ingredience:

 100g másla, 330g kryšt.cukru, 2 citrony nepovoskované-z jednoho kůra z obou šťáva, 2 celá vejce, 1 žloutek.

 Postup:

  Lemon Curd, pro ty, co ho neznají Citrónový krém, který se používá jako pomazánka, do krémů pro osvěžení a citrónovou chuť, při pečení i do těsta, jako náplň do muffinů, jako krém při nevýrazných koláčcích ... prostě využití má široké. Je skvělý na čerstvě upečený croissant :-). Příjemná a svěží citronová chuť, jejíž neodoláte. Lemon Curd je anglický a původně se dělal z jablek. Mívají ho v M & S, ale proč ho kupovat, když si ho můžete udělat sami, z čerstvých ingrediencí a levnější :-) Připravíme si hrnec s vodou a misku ve které budeme míchat. Do hrnce dáme tolik vody, aby se miska zespodu nedotýkala vody. Omyjeme si řádně citrony. Do misky nakrájíme máslo, přisypeme cukr, kůru z jednoho citronu a šťávu z obou citronů. Nejlepší vytisknout šťávu přes sítko, aby se nám nedostaly pecky do šťávy. V misce si vyšleháme 2 vejce a žloutek. Misku položíme na hrnec s vodou a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí, promícháváme. Pokud je cukr rozpuštěný, misku odložíme z hrnce a pomalu vmícháváme rozšlehaná vejce. Opravdu pomalu po částech a řádně promíchávat. Miska znovu položíme nad hrnec s vodou a v kuse 10-15 minut mícháme do zhoustnutí. Naplníme do sklenice, uzavřeme a odložíme do chladničky. Je výborný! plný citrónové chuti, hladký a neodolatelný :-)

převzato z mimibazar.sk