Dobré čokoládové mousse

Ingredience:

500 ml vychlazené smetany na šlehání
1 ztužovač šlehačky
125 g velmi kvalitní hořké čokolády
3 lžíce brendy, nebo rumu
3 lžíce moučkového cukru
ozdoba:
čerstvé sezonní ovoce, nebo kompotované
80 g hořké čokolády na hoblinky

Postup:
Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme do pěny (smetana musí být dobře vychlazená!). Kvalitní čokoládu nalámeme na malé kousky, necháme jí rozpustit a ještě teplou jí po částech vmícháváme do připravené pěny. Pak přidáme brendy, nebo rum a nakonec vmícháme cukr. Hmotu nastříkáme do vyšších sklenic a necháme důkladně vychladit.
Ovoce si očistíme, kompotové necháme okapat a je-li ovoce větší, tak ho pokrájíme a dáme ho navrch vychlazené pěny, ještě si škrabkou na brambory z hořké čokolády uděláme hoblinky, které ozdobně napícháme mezi ovoce.